Mérőállás bejelentés

Tisztelt Ügyfelünk!

Az alábbiakban tájékoztatjuk az internetes mérőállás bejelentési szolgáltatásról.

A mérőállás-fogadás szolgáltatást az NKM Áramhálózati Kft., mint elosztói engedélyes üzemelteti a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 43. § (1) bekezdés alapján.


„Előzetesen tájékoztatjuk Önt arról, hogy a mérőállás alapú számlakészítés során számlázási értékhatárt alkalmaz az NKM Áramszolgáltató Zrt. Amennyiben az Ön által közölt mérőállás alapján a részszámla kiszámított összege nem éri el a számlázási értékhatárt, akkor számla nem készül, de a mérőállás bejelentés ténye rögzítésre kerül. A beadott mérőállás alapján a számla összegének kiszámításáról és a számla elkészüléséről tájékoztatás jelenik meg.
Tájékoztatjuk, hogy lehetősége van arra, hogy az adott elszámolási időszakban a részszámlák minden hónapban számlázási értékhatár alkalmazása nélkül, kerüljenek kiállításra. Erre vonatkozó igényét ügyfélszolgálatai csatornáinkon jelezheti.
A következő mérőállás közléskor az utolsó elkészült számlájának záró mérőállásától kerül elvégzésre a számla kiszámítása és a számlázási határérték vizsgálata.”

Egyetemes szolgáltatásban vételező ügyfelek esetén a fogadott mérőállásból végzi el rendszerünk a számlaadatok kiszámítását, melynek folyamatát a mérőállás fogadás utáni képernyőkön láthatja.
Nem egyetemes szolgáltatásban vételező NKM Áramszolgáltató Zrt-vel szerződött ügyfelek esetén a fogadott mérőállás a kereskedőhöz továbbításra kerül. A mérőállás-fogadás és számlakészítés feltételeit az üzletszabályzatok tartalmazzák.


Mérőállás bejelentés szolgáltatás eléréséhez regisztráció szükséges.


Az éves leolvasás várható időpontjában kérem ne jelentse be mérőállását! Ha ebben a hónapban az Ön fogyasztási helyén éves leolvasás történik, a leolvasó által rögzített mérőállással készül el az elszámoló számlája, ezért nem tudjuk fogadni a mérőállás bejelentését!

A diktálási időpont menüben ellenőrizheti, hogy az Ön fogyasztási helyére milyen időintervallumban diktálhat mérőállást.

Köszönjük, hogy igénybe veszi a szolgáltatást!
A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.