A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

NKM Áramszolgáltató GALÉRIA

Elektrotechnikai múzeum


Az NKM Áramszolgáltató Szeged központjában található műemlék jellegű irodaépülete 120 éves. Eredetileg, szálloda, kávéház, híres költők, írók, zenészek és más művészek alkotóhelye volt. Az NKM Áramszolgáltató székhelyén az NKM Áramszolgáltató Galéria egész évben kiállításoknak ad helyet, és számos kortárs művészt támogat.

   
   

A villamos szakma és a technika hagyományai iránt érdeklődőket várjaz NKM Áramszolgáltató Elektrotechnikai Múzeuma Szegeden, Baján és Békéscsabán. Az elektroctechnika XX. századi fejlődését, és ennek Dél-alföldi tárgyi emlékeit gyűjtöttük össze. A szegedi helyszín külön érdekessége, hogy az épületben ma is működik a Tisza parti 20/10kV-os alállomás.

A jelenlegi kiállításon több mint 300 tárgy és dokumentum tekinthető meg közel 200 m2 alapterületen. A múzeum továbbra is várja azok jelentkezését, akik a kiállításhoz kapcsolódó relikviáikat szakszerű megőrzés végett a múzeum rendelkezésére bocsátanák.

Az intézmény célirányosan kialakított helyiségei iskolai szaktárgyi órák, szakmai előadások, tárgyalások lebonyolítására is ideális helyszín. A kiállítás megtekintése az általános és középiskolák technika, fizika óráinak részeként illetve kiegészítéseként szemléletes és élvezetes tanulmány lehet.

Bejelentkezés és időpont egyeztetés céljából keressék az NKM Áramhálózati Kft. munkatársát, Plavecz Ildikót

Tel.: + 36 30 921 3145