A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
e-vonal
A nap 24 órájában fogadják hívását munkatársaink.

06 62 565 600

e-számla
Tudjon meg többet az e-számláról

Jövőbarát szolgáltatásunk részleteiről itt olvashat.

e-számla

Különdíjas szolgáltatások az egyetemes szolgáltatásban

Az NKM Áramszolgáltató Zrt. egyetemes szolgáltatói villamosenergia-értékesítéséhez kapcsolódó egyes tevékenységekért díjat számíthat fel a vonatkozó jogszabály alapján.

A különdíjas szolgáltatások részletes feltételeit az egyetemes szolgáltatói üzletszabályzat M.5 mellékletében ide kattintva találhatja meg.

A felhasználó igénye alapján végzett tevékenységek


Felhasználói igény alapján végzett tevékenységek nettó és bruttó díjai
hatályos: 2017. január 1-től
Tevékenység megnevezéseDíj összege
nettó
bruttó
a) Számlamásolat készítése esetén azonos számlánként, készpénz-átutalási megbízás pótlása esetén azonos számlához tartozó készpénzátutalási-megbízásonként a második alkalmat követően.
(A díj független a számla lapjainak számától.)
Személyes átvétel esetén 344 Ft
437 Ft
Postai kézbesítéssel kérés esetén
688 Ft
874 Ft
b) Előre fizetős fogyasztásmérő berendezés nem előre fizetős fogyasztásmérő berendezésre történő cseréjének, vagy nem előre fizetős fogyasztásmérő berendezés előre fizetős fogyasztásmérő berendezésre történő cseréjének a felhasználó megbízása alapján az elosztónál való kezdeményezése esetén, kivéve ha arra a felhasználó személyében történő változással összefüggésben kerül sor vagy szociálisan rászorulónak minősülő fogyasztó esetén kétévente egy alkalommal, (A díj felszámítása esetenként történik.) Esetenként
688 Ft
874 Ft
c) A szerződéses jogviszonnyal összefüggő dokumentumok - ideértve az üzletszabályzatot és az általános szerződési feltételeket is - teljes vagy részbeni másolati példányának kiadása az adott naptári év első alkalmát követően, továbbá a szerződéses jogviszonnyal összefüggő konkrét ügy intézéséhez szükséges formanyomtatványok rendelkezésre bocsátása az első alkalmat követően, ha azonos iratra vonatkozik a kérés (A díj felszámítása a kinyomtatott lapok száma alapján történik.) Nyomtatott laponként
172 Ft
218 Ft
d) Változtatás a felhasználó hálózathasználati és villamosenergia-vásárlási szerződéseinek a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 63. § (1) bekezdése szerinti, megbízottként történő, összevont megbízottkénti kezelésére vonatkozóan, a felhasználó első változtatási igényét követően (A díj felszámítása esetenként történik.) Esetenként 5161 Ft
6555 FtA táblázat szerinti bruttó árak a vonatkozó törvény szerinti 27 % ÁFA kulccsal kerültek kiszámításra a nettó (ÁFA nélküli) árakból.

A felhasználó szerződésszegése esetén felszámításra kerülő díjak


Felhasználó szerződésszegése esetén felszámításra kerülő költségek nettó és bruttó összegek
hatályos: 2017. január 1-től
 
Eset megnevezéseDíj összege
nettó
bruttó
1. Nem könyvelt küldeményként küldött fizetési felszólítás172 Ft
218 Ft
2. Tértivevényes küldeményként küldött kikapcsolási értesítő516 Ft
655 Ft
3. Behajtási költségátalány nem lakossági felhasználó esetén40,0 €
4. Szerződésszegés miatt felmerült egyéb költségténylegesen felmerült költség
megtérítése kártérítésként
 

A táblázat szerinti bruttó árak a vonatkozó törvény szerinti 27 % ÁFA kulccsal kerültek kiszámításra a nettó (ÁFA nélküli) árakból. A behajtási költségátalány nem tartozik az általános forgalmi adó törvény hatálya alá.

A fentiekre a villamos energia egyetemes szolgáltató által külön díj ellenében végzett szolgáltatásokról szóló 72/2016. (XII. 29.) NFM rendelet és a behajtási költségátalányról szóló 2016. évi IX. törvény rendelkezései vonatkoznak.

A területileg illetékes elosztó különdíjas szolgáltatásiról szóló tájékoztatást az elosztó honlapján találhatja meg.