A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Szolgáltatóváltási tudnivalók a Telekom ügyfeleinek

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, az NKM Áramszolgáltató üdvözli Önt!

Az NKM Áramszolgáltató 2017. február 1-jén került az NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonába. A villamos energia egyetemes szolgáltatói és versenypiaci engedélyekkel is rendelkező társaság 2017. június 1-jén megszerezte országos egyetemes szolgáltatói engedélyét, amellyel a Nemzeti Közművek villamosenergia-szolgáltatása további négy és félmillió ügyfél számára érhető immár el országszerte.

Országosan, közel 300 ügyfélszolgálati irodában biztosítjuk a gyors és kényelmes ügyintézés lehetőségét, hiszen a Nemzeti Közművek ügyfeleként a földgáz- és villamosenergia-szolgáltatással kapcsolatos ügyeit nálunk kényelmesen, egy ügyfélszolgálati irodán intézheti el.

Önnek a Telekommal kötött, lakossági villamosenergia-szolgáltatási szerződése 2017. október 31. napjával megszűnik. Ennek részleteiről jelenlegi szolgáltatója, a Telekom levélben tájékoztatta minden ügyfelét.

További információkat erről a Magyar Telekom oldalán talál

Ha a Nemzeti Közműveket választja áramszolgáltatójának, Önnek semmi egyéb teendője nincsen.

A szolgáltatóváltás automatikusan, egy egyszerűsített eljárás keretében történik a lehető legrövidebb időn belül. Mi elkészítjük és postán elküldjük az Önnek a szerződését, mindössze annyi dolga van, hogy az aláírást követően visszaküldi azt részünkre, a mellékelt válaszborítékban.

Köszönjük, ha bizalmával megtisztel bennünket, reméljük hamarosan Önt is ügyfeleink között üdvözölhetjük!


A SZOLGÁLTATÓVÁLTÁS LEGFONTOSABB LÉPÉSEI

 • Az Ön jelenlegi villamosenergia-szolgáltatója, a Magyar Telekom tájékoztatása az Önök között korábban létrejött szerződés felmondásáról
 • a Magyar Telekom a záró mérőállásnak megfelelően kiállított végszámlát küld az Ön áramfelhasználásáról, amelyet a megadott határidőig rendeznie kell.
 • A területileg illetékes villamosenergia-hálózati elosztó társaság a záró számlák elkészítéséhez leolvassa a mérőt
 • 2017. novemberében postázzuk Önnek az új egyetemes szolgáltatási szerződést. Kérjük, hogy ezt aláírva, a mellékelt válaszborítékban küldje vissza részünkre.
 • Az NKM Áramszolgáltató-ól érkező első számlája tartalmazza azokat az azonosítókat, amelyek birtokában Ön már
  • mérőállást diktálhat
  • regisztrálhat on-line ügyfélszolgálatunkra
  • megbízást adhat bankjának a csoportos beszedésre   Fontos tudnivalók:

   • A Telekommal kötött, áramszolgáltatásra vonatkozó szerződése 2017. október 31-ével megszűnik, november 1-jétől a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, az NKM Áramszolgáltató lesz szerződött partnere.
   • Postai úton küldjük ki Önnek az egyetemes szolgáltatási szerződést, melyet kérjük, az aláírást követően a mellékelt válaszborítékban küldjön vissza részünkre
   • Az Ön felhasználási helyét ellátó villamosenergia-hálózati elosztó társaság ugyanaz marad, mint korábban. A villamosnergia-ellátás folyamatos, a váltás miatt nincs szükség műszaki beavatkozásra, nem lesz mérőcsere sem.
   • Figyelem! Kérjük, ne hagyja, hogy a Telekomra vagy a Nemzeti Közművekre illetve az NKM Áramszolgáltató-ra hivatkozó, előzetes jelzés nélkül érkező személyek megtévesszék, ellenőrizze, hogy kit enged be lakásába, ingatlanába! Az Ön fogyasztási helyén készpénzes fizetés sem a Telekom, sem az NKM Áramszolgáltató, sem pedig az NKM Áramhálózati Elosztó részéről nem történik!