A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
e-vonal
A nap 24 órájában fogadják hívását munkatársaink.

06 62 565 600

e-számla
Tudjon meg többet az e-számláról

Jövőbarát szolgáltatásunk részleteiről itt olvashat.

e-számla

Megerősített szerelőcsapatok dolgoznak a vihar okozta üzemzavar helyreállításán

A DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. átcsoportosította szerelőit és behívta külső partnereit is, hogy mielőbb felszámolja a szolgáltatási területén vasárnap kora délután a rendkívüli időjárás okozta üzemzavart.
2017. október 30.

A rendkívüli, orkán erejű szél országszerte óriási károkat okozott, háztetőket sodort el, épületeket, járműveket tört össze és tartós üzemzavar állt be az áramszolgáltatásban. A DÉMÁSZ szolgáltatási területén is 100-120 km/h sebességű széllel csapott le a vihar, húsznál több oszlopot döntött ki, tövestől kifordult fákat és a villamoshálózatra zuhant faágakat hagyva maga után. A tömeges üzemzavar Baja, Kecskemét és Szeged térségét érintette legsúlyosabban, több tízezer ügyfélnél szünetelt az áramszolgáltatás.

Munkatársaink azonnal megkezdték a hibák feltárását és ahol lehetett, a javítást is, de az egyre erősödő széllökések újabb és újabb üzemzavart okoztak, sőt az is előfordult, hogy a helyreállítást követően nem sokkal ismételten vezetékszakadást okozott a viharos erejű szél.

Jelenleg több mint 200 szerelő és a DÉMÁSZ más területen dolgozó munkatársa is részt vesz a hibafeltárásban, Bács-Kiskun megyébe például Békés megyéből érkeztek szakemberek, hogy segítsék a helyreállítást. A tömeges üzemzavar teljes felszámolásáig elmaradnak a korábban bejelentett feszültségmentesítéssel járó munkák. A 24 órában hívható telefonos ügyfélszolgálaton megerősített létszámmal fogadják a bejelentéseket tekintettel a jelentősen megnövekedett hívások számára.

Nehezíti a helyreállítást, hogy a vasárnapi vihar rendkívül nagy területen tépázta meg a villamoshálózatot és a meteorológiai előrejelzés szerint hétfőn is számítani lehet erős széllökésekre, így a javítás akár több napig is elhúzódhat. A legkritikusabb helyeken a DÉMÁSZ igyekszik aggregátor biztosításával segíteni az áramellátást.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a leszakadt vezetékek megközelítése élet- és balesetveszélyes! Amennyiben ilyet tapasztalnak, kérjük haladéktalanul hívják a +36 62 565 881 hibabejelentő telefonszámon.

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, a DÉMÁSZ munkatársai alvállalkozóival és a katasztrófavédelemmel együtt mindent megtesz, hogy a lehető legrövidebb időn belül visszaálljon a minőségi áramszolgáltatás.

Köszönjük az önkormányzatok, a katasztrófavédelem együttműködését, valamint ügyfeleink türelmét és megértését!