A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

A Nemzeti Közművek támogatóként vett részt „Az Év természetfotósa 2018” pályázat díjátadóján

2018. november 7.
 

Szeged, 2018.11.07. – A Nemzeti Közművek kiemelten fontosnak tartja, hogy ráirányuljon a figyelem a természet és az ipari technológiák egymás iránti tiszteletére, akár a művészet figyelemfelkeltő eszközeivel. A Nemzeti Közművek a Magyar Természetfotósok Szövetsége pályázatán ezúttal a Kezünkben a Föld kategóriát támogatta.

A naturArt Az Év Természetfotósa 2018 pályázat egyedülálló lehetőséget kínál a Nemzeti Közművek számára, hogy hangot adjon a természet- és a madárvédelem iránti elkötelezettségének, amely mindennapi tevékenysége során folyamatosan jelen van. A Kezünkben a Föld kategóriában induló fotográfusok alkotásai különös figyelmet érdemelnek a Nemzeti Közművek részéről, aki energiaszolgáltatóként kiemelt felelősséggel kezeli a természet és a korszerű technológia harmóniáját. A Nemzeti Közművek hálózatfejlesztési beruházásai a környezet- és madárvédelmi szempontok szem előtt tartása mellett valósulnak meg. Nemrégiben éppen az ismert természetfotós, Máté Bence közreműködésével, hálózatrekonstrukció keretében valósult meg egy újabb másfél kilométeres madárbarát hálózat. A projekt során a 30 oszlopból álló légvezetéket, ami a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet legnagyobb egybefüggő természetes élőhelyét vágta ketté a madarak vonulási útvonalában, korszerű földkábelre cserélte a Nemzeti Közművek áramhálózati társasága. Jelenleg több mint 500 km védőburkolással ellátott, úgynevezett madárvédett hálózat található a Nemzeti Közművek áramszolgáltatási területén. 83 helyszínen történt meg a gólyafészkek 300 méteres körzetében a vezetékek burkolása és több mint 200 gólyafészektartó szerkezetet szereltek fel.

A naturArt, "Az Év Természetfotósa 2018" ünnepi díjátadó gáláján a Nemzeti Közművek nevében Tóth József, az NKM Áramhálózati Kft. ügyvezető igazgatója adta át a Kezünkben a Föld kategória győztesének járó elismerést.

A fotóművész ezzel az ajánlással látta el a rögzített pillanatot: „Ezen a párás reggelen a kelő Nap első sugaraival nemcsak a madarak kezdték meg a napjukat, de a közeli fűrészüzem hatalmas gyárkéménye is jelezte a műszak kezdetét.” A fotó a művész objektívjén keresztül mutat rá újra az ipari szereplők felelősségére, arra hogy a mindennapi életünket kiszolgáló gazdasági társaságok környezeti felelőssége nagy, tudatában vannak, ha a természetes és az épített környezetben kárt tesznek, azt a Föld élővilága bánja, ha óvják, azt unokáink fogják megköszönni.

A Nemzeti Közművek felelős ipari szereplőként arra törekszik, hogy az elérhető legbiztonságosabb technológia alkalmazásával és a környezettel harmóniában vegyen részt az otthonok és a vállalkozások energiaellátásában.